Monday, 24 February 2014

Pantang



Heyyo Peeps,
*Korek Hidung kejap.* hahaha


Mcm mana hidup korang? Osem ke tak? Ke hambar je mcm makanan kat gerai rumah sebelah? hahahambar Meh sini nak cerita pasal pantang. Bukan pantang yang lepas beranak tu eh. Nak kata aku ada anak, suami pun belum ada. Jadi ni pasal pantang dengan perangai yang minta penampar. Kau tau perangai apa minta sepak?

1)

 Bila kita sedang tidur dengan nyenyak disebabkan lately tidur lambat kan. Jadi, sekali sekala nak bangun lambat pun takde orang heran kan. Tapi satu makhluk tu dengan seazabnya tepuk kaki aku dengan kuat, then jerit " BANGUNLAH ". Itulah namanya bangang aku kata. Aku ni kalau terkejut sikit je, macam ada sakit jantung. Terkejut beruk kau tau. Aku meronta untuk bangun, semua jadi mangsa. Padan muka, lain kali kacaulah aku tidur.

2)

Ni paling aku pantang sampai nenek moyang aku. Ceh, moyang aku pun nak libatkan. haha Aku rasa tak salah pun sesiapa masuk bilik aku tapi dengan syarat tutup balik. Kadang-kadang aku malas nak tutup balik senanya. hehe Lagi satu aku rasa rimas, dan membangkitkan kemarahan aku je tengok pintu nganga besar-besar. Aku kalau bertekak sekam lidah dengan orang, aku yang jadi gila meroyan. Orang tu pulak buat innocent, lagi aku sewel kan. Takpe, aku positive je bila orang buat aku jadi tunggul. Dah biasa, kata aku gitu. 

P/S: Dengan kesempatan ini, aku nak ucapkan Happy Birthday Pi. Kawan crime gitu. hehe May Allah Bless and Ease you. Goodluck SPM

Okay semua, terima kasih baca post yang sewel tahap babun ni. hehe
* Opss

No comments: