Friday, 21 March 2014

Tutorial : Memasang Cute Favicon

 
Heyyo Peeps,
Itu dekat TAB bila orang buka blog kita ^^
 Aku nak ajar jugak macam mana nak buat icon cute favicon tu. Tapi korang mesti tak tau kan favicon tu apa. Favicon tu apa? Macam gambar cendawan tu. Its hard to explain it on words:15:

1Dashboard>Design>Edit html>Tick Expand Widget Templates2Ctrl+F untuk cari kod :
]]></b:skin>
3Ctrl+C untuk copy kod di bawah :
<link href='URL IMAGE' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
<link href='URL IMAGE'/>
4Pastekan kod ini di bawah kod ']]></b:skin>'
5Gantikan tulisan yg bewarna purple tu dgn URL image yang korang suka .
6Korang boleh ambil url di bawah kalau nak . Lagi senang :135: Ctrl+C untuk copy kod di bawah :


http://picto0.jugem.jp/h/a/r/harumain/f5895956cf6c73bbd29812751a55cefc.gif

http://picto0.jugem.jp/y/u/u/yuupan/22b18afb8b93719ee5a1ee015a6a743c.gif

http://picto0.jugem.jp/y/u/k/yuko1130/b36ce49c2e83476ff1b1bbf7567e53d9.gif

http://picto0.jugem.jp/n/a/n/nanotuki/d0450290825289c56a4c191cb6fccfe9.gif
7Preview dulu baru save ok

messageslove1Tinggalkan comment di bawah dan tekan LIKE kalau nak lebih lagi tutorial
Credit to Kak Syamira 

No comments: